Normafa Big Air 2018

In Snowboard by adrenalinsportokLeave a Comment

Az idei rengeteg hónak köszönhetően már volt egy sikeres Normafa Chinese Downhill verseny, most pedig az N’Joy Service szervezett egy Big Air rendezvényt. Ezzel a hazai snowboard élet egy nagyon izgalmas állomást kapott.

Mivel a verseny előtt már hetekkel rengeteg hó volt, csapatunk rendszeresen járt ki gyakorolni a budapesti “sípályára”. Általába este, munka után tudtuk a csúcsot hódítani, így akkus reflektoroknál kellett edzeni, de ez nem akadályozott meg minket, hogy itt gyakoroljunk.

A rendezvény már hamar megfogant Kis Beniék fejében, miután látták, hogy milyen lelkesen járnak ki a freestyle szerelmesei a Mátyás király útjánál épített ugratókhoz edzeni. A verseny egy vasárnap délután lett végül megrendezve, így igazán nagy tömeg gyűlt össze a Normafánál. Csapatunkból ketten vettek részt a versenyen. Feil Kornél Open Ski kategóriában, Deák Tomi pedig Open Snowboard kategóriában.

Tomi-nak sikerült a kb. 40 fős mezőny selejtezőjéből a 12 fős döntőbe jutnia, ahol végül hátraszaltót is mutatott be.

Nem voltam teljesen felkészülve, reggel értem csak telekocsival Budapestre, és bemelegíteni sem volt rendesen időnk, a gyakorló napokhoz képest óriási ugratón. A selejtezőben csak összetettebb grabeket ugrottam, de szerencsére a bírák tovább juttattak, mert a tömegnek nagyon tetszett az óriási kitartott “method” ugrásom.

A döntőre már közel 300 ember gyűlt össze az ugrató körül, hogy lássa a különböző szaltó és forgás kombinációkat.

Megígértem a többieknek, hogy ha a döntőbe jutok, akkor szaltót is vállalni fogok. Elsőre egy biztos pontot hozó óriási method-ot ugrottam, másodikra egy kisebb szaltóból elseggeltem, de a harmadikra sikerült beadnom egy backroll szerű szaltót. Többek szerint dobogó esélyes ugrás volt

Ónodi Gergő fotója (Fényaffér)

Nekem a feeling tetszett nagyon. Mikor a kommentátor bemondta a nevem és a 100 fős tömeg közt rástartoltam az ugratóra, igazán felment az adrenalin szintem. Ennek a felfokozott állapotnak köszönhettem, hogy 4 bemelegítő ugrást követően le tudtam rakni egy ilyen összetett ugrást.

Deák Tomi

A rendezvényen a Petőfi TV is kint volt, és egy színvonalas riportot készítettek.