Balaton Királyai 2017, Eredmények

In Hírek by adrenalinsportokLeave a Comment

Múlt hétvégén lezajlott a Magyar Kitesurf OB. A Balaton Királyait a széplaki kitespoton rendezték meg.

A szélablak első hétvégéjén hiába gyűltek össze a versenyzők, végül nem volt versenyzésre alkalmas szél. Nem úgy mint múlt hétvégén, amikor is egy két napos front második napján lehetőség nyílt, hogy az összes versenyszámot megszervezze a szövetség.

Mivel reggel még kicsit szeszélyes volt a szél, így a szövetség a BigAir / Hangtime versenyszámmal kezdte a napot. A versenyzőknek 60 percük volt a vízen, hogy ez idő alatt a legmagasabb és a leghosszabb ideig tartó ugrásokat behúzzák. Az ugrásokat a Woo nevű eszköz mérte.

Big Air eredmények

 1. Deák Tomi (11.9m)
 2. Füredi Balázs (11.1m)
 3. Taller Robi (10.4m)

Hangtime eredmények

 1. Taller Robi (6.3s)
 2. Füredi Balázs (5.0s)
 3. Deák Tomi (4.9s)

A magasugró verseny után a freestyle következett, mely a legnívósabb versenyszámnak számít. Kb. 15-en döntöttek úgy, hogy versenybe szállnak a Balaton Királya címért. Volt egy hölgy és egy junior versenyző is.

A szél pont a verseny előtt erősödött fel, így néhányan a kelleténél nagyobb kitetal versenyeztek, de ennek ellenére is feszegették határaikat. Volt aki 12-es ernyővel old-school stílust preferálva óriási hangtimeos ugrásokat mutatott be. Olyan is volt, aki 8-as ernyővel new-school pörgéseket, forgásokat mutatott be.

Szép trükköket láttunk. Kovács Tibi nagyon radikál trükkökre vállalt rá, szinte minden ugrást air-passel akart befejezni. Sajnos sokat hibázott, de azért landolt példuál egy F16-ot. Füredi Balázs (a győztes) lerakott egy Dangle Pass-t és egy KGB-t.

A 12-essemel eléggé túl voltam ernyőzve, ami a kiakasztott trükköknél nem jött túl jól. A tapsztalt riderek is sokat hibáztak, mert túl nagyokat vállaltak. Ezt felismerve, néhány hibázás után én inkább a biztos pontszámokat hozó airstyle jellegű trükköknél maradtam. Ezeket 10-ből 10-szer le tudom landolni. Végül ez segített a 2. hely megszerzésében.

Deák Tomi

Az eredményhirdetésen a már a Big Air-ből ismert 3 rider állt ismét a dobogón.

 1. Füredi Balázs (F-one bandit)
 2. Deák Tomi (RRD Obsession)
 3. Taller Robi (Kitetech Fly)

Lányok (junior):

 1. Széll Szimonetta

Hölgyek:

 1. Sallai Júlia

Ezek után már elég egyenletes szél volt, ekkor már csak a pályaversenyt kellett megrendezni. Nagyon látványos volt ez a verseny. Ismét a korábbi 3 dobogós párbajáról szólt ez a verseny. A futamok eredményei:

 • Első futam: 1. Deák Tomi, 2. Füredi Balázs, 3. Teller Robi
 • Második futam: 1. Füredi Belázs, 2. Czövek Levente, 3. Taller Robi, 4. Deák Tomi
 • Harmadik futam: 1. Füredi Balázs, 2. Taller Robi, 3. Deák Tomi, 4. Czövek Levente

A végeredmény a pontozás szerint (1.: 10p, 2.: 8p, 3.: 6p, 4.: 5p):

 1. Füredi Balázs (28p)
 2. Deák Tomi (21p)
 3. Taller Robi (20p)

Jó volt látni egy hazai versenyt. Köszönet mindenkinek aki segített szervezni, és aki részt vett.

Gratulálunk a versenyzőknek!