Kralova Víztározó, Szlovákia Kitesurf Spot

In Külföld by Tomi DeákLeave a Comment

Kb. ugyanabban a kondíciókban használható mint Fertőrákos, és Budapesttől ugyanannyi az út időben. Nem olyan kifújt a szél mint a Fertőn, de azért különleges a hely, érdemes egyszer megnézni, mert egy víztározón csúszhatsz.

Megközelítés

Budapesttől ugyan csak 160 km-re van, de Szlovákiában sok kis városon kell keresztül menni, így kb. 2 óra 20 perc az út.

GPS-be ezt üssétek be: https://goo.gl/maps/dg1dVrA3sgXyTXHx7

Szél

Kb. ugyanakkor lehet itt csúszni mint a Fertőn délies szélben. A szél jóval pöffösebb, így gyenge szélben nem ajánljuk. Legalább két csillagot láss a windgurun.

A szél onshore a partra, így ha el is áll, valahol ki tudsz jönni.

Spot

Egyszer voltunk novemberben, már jó hideg volt, de hétvége volt, és előtte nap a Fertőn voltunk, így jobban volt kedvünk kalandot keresni. Nekem tetszett.

A parkolónál kb. 10 méterrel feljebb egy töltés tetején lehet szerelni elég kis helyen. A spotra főleg windsurfösök járnak, így szerelésnél még egész jól el lehet férni.

Az ernyő felvételénél figyelni kell, mert ha hibázunk, akkor akár le is ránthat a töltésről az ernyő. Előfordulhat, hogy a gyorsan mélyülő vízből kell felvenni az ernyőt, ha a szélirány nagyon sideshore.

Az egész víztározó bejárható, de a víz elég choppy rajta. Mi azért majdnem a túlpartig elkrajcoltunk.

A kikötő mólója által övezett terület nagyon jó ugrálásra, mert nem hullámos, de a windsurfösök is itt gyakorolnak. Windsurfös facebook csoportokban elég sokat is anyáztak miattunk. Pedig mi csak gyakorolnuk. A másik dolog amire figyelni kell az öbölben, hogy egy erősebb pöff nehogy kirepítsen a víztározóból és a teniszpályán landolj.

Kitesurf spotok térképünkön be van jelölve minden lényeges elem.

Videó

Papp Bencéről készült egy rövid kis videó a spoton.

Hazafelé Komáromnál termál fürdőbe esetleg jól eshet benézni. Hármunkból ketten viszont elkaptunk egy hasmenéses betegséget vagy a fürdőben vagy a víztározóban.