Surf Games 2018, Podersdorf

In Hírek by adrenalinsportokLeave a Comment

Mint minden évben az osztrák Kite to Fly megrendezi a Surf Games-t Podersdorfban. Mivel a Fertő tavon egész gyakran van szél, így fix hétvégét nevezvek ki a versenyre. Sajnos nem minden évben fúj be a megadott hétvégén a szél, de akkor is csinálnak fesztivál hangulatot és tow-in surf versenyeket. Idén a 3 napos rendezvényen 2 szeles nap is volt, így több versenyszámot is meg tudtak rendezni.

  • Kitesurf Parkstyle
  • Windsurf Freestyle
  • Kitesurf Endurance Race
  • Windsurf

Korell és Tomi úgy döntött, hogy részt vesznek a kite versenyeken. A parkstyle verseny videó bíró alapú volt. A versenyzőknek 3-3-3 trükköt kellett bemutatniuk külön körökben. Alapvetően a wakestyle trükkök értek pontot. Egy kicker és egy box is telepítve volt, amin extra pontokat lehetett szerezni. A senior versenyzőknek old-school, airstyle verseny volt.

A győztes Posito Martinez lett, akivel a verseny előtt 1 hónappal találkozott is Tomi a GKA Air Games 1. fordulóján.

Feil Kornél a Surf Games versenyen, Podersdorf (2018)

Az Endurance verseny első fordulója szombat este volt. Tomi nyerte a twintip kategóriát. Egyetlen kiteos előzte meg, Florian Gruber hydrofoillal.

A második futamon a srácok nem vettek részt, mert későn rendezték meg, és mentek haza anyák napjázni.

A verseny nagyon jó hangulatú volt. Köszönet a Kite to Fly-nak, hogy minden évben lelkesen megrendezik. Reméljük jövőre is jó szél lesz.